KREATOR SAVRŠENIH TRENINGA 29 – 30.6.2019.

KREATOR SAVRŠENIH TRENINGA 29 – 30.6.2019.

 

 

 Predavač /  Jelena Skender – Hrvatska

Jedinstvena praktično teoretska edukacija namenjena trenerima  sportske rekreacije grupnih i personalnih programa, pilatesa, joge, fizioterapeutima, sportskim trenerima..

SUBOTA 29.6.2019.

SA 4 REKVIZITA DO NAJBOLJEG TRENINGA  

( velika lopta, mala lopta,štap (i) traka, bućice)

Prva edukacije prati  5 najznačajnijih faza u radu sa jednim rekvizitom :

–  metodički sled

–  progresivno  opterećenje

–  usmeravanje aktivacije tačno određenog mišića kroz pravilan pokret

– varijabilnost pokreta

–  istezanje /opuštanje/regeneracija mišića

Svaka od ovih faza će se obraditi temeljno  kroz svaki  rekvizit a kroz druge će se moći  primeniti  kao osnovna misao i koncept kreiranja treninga. Ključno je da treneri nakon edukacije dobiju detaljno razumevanje ovih pojmova kroz teoriju i praksu,  kako bi ih već sutra počeli  primjenjivati,  kao i ideje za  nove mogućnosti rada s rekvizitima koristeći smernice koje su dobili tokom edukacije.

TRENERI ĆE DOBITI PREKO 30 NOVIH I ORIGINALNIH VEŽBI !!!

VELIKA LOPTA: Jedan od najpoznatijih rekvizita koristićemo za ciljanu aktivaciju mišića stražnje strane nogu (hamstrings, biceps femoris, semitendinosus i semimembranosus) jer se u većini vežbi koje se koriste za aktivaciju stražnje lože ne uspeva izolovati ta mišićna grupa u odnosu na lumbalni deo leđa. Javlja se još veća napetost i bolnost leđa bez uspešnog reševanja inicijalnog problema. Kako pravilno aktivirati core na velikoj lopti tako da zaista aktivirate core uz metodičko dodavanje opterećenja? Velika lopta je savršen rekvizit za istezanje mišića ruku i ramenog pojasa no samo ako se stručno koristi.

MALA LOPTA: Treba li vam svaki rekvizit otežavati vežbu? Naučićete kako uz pomoć male lopte savladati rotaciju torakalne kičme i možda po prvi put osetiti aktivaciju mišića srednjeg dela leđa. Opuštanje duboke muskulature zgloba kuka i mišića trupa nikad nije bilo lakše uz korišćenje ovog malog i moćnog rekvizita.

ŠTAP I TRAKA: Jednostavan i praktičan spoj dva odlična rekvizita pruži će vam stabilnost štapa i opterećnje trake sve u jednom satu. Možete ih koristiti odvojeno no zajedno su ubojiti spoj. Metodički sled i varijabilnost pokreta ključ su atraktivnosti ovog rekvizita uz koji će  vežbe dobiti novi smisao.

BUĆICE:  Bez progresije opterećenja nema rasta muskulature  no kako to izvesti da se krećete u sigurnoj zoni za vašeg vežbača bez straha od povrede? Bučice će vas iznenaditi svojom mogućnošću  transformacije u moćan rekvizit koji će vam omogućiti  da „dotaknete“ duboke slojeve mišića.

NEDELJA 30.6.2019.

DETEKCIJA STANJA TELA I PRAVILNO POZICIONIRANJE U VEŽBAMA

BIOMEHANIČKA STRATEGIJA

Jedinstvena praktično teoretska edukacija namenjena trenerima  sportske rekreacije grupnih i personalnih programa ,fizioterapeutima, sportskim trenerima.

Nešto što ne smete propustiti ukoliko se bavite pokretom i istražujete mogućnosti ljudskog tela, volite spoj anatomije, biomehanike i vaše znanje želite podići na viši nivo. Konkretno,praktično i primenjivo su tri reči koje opisuju ovu edukaciju koja će vam pomoći da se izdvojite od drugih svojim znanjem te uspešno rešite najčešću biomehaničku problematiku kod vežbača :

–   Razliku između posture i poravnanja tela.

–  Tačke poravnanja tela koje nam omogućavaju uvid u stanje tela  vežbača i odstupanje od  neutralne pozicije zgloba.

–  Šta je neutralna pozicija tela i zašto je bitna?

–  Anatomska analiza stanja mišićnog sastava te moguće problematike vežbača.

–  Trenutna prognoza i predviđanje stanja.

–  Konkretne vežbe i pokretI koji rešavaju problematiku vežbača.

– Kako u praksi prilagoditi vežbu, kako je nadograditi te u kom  smeru kreirati trening prema konkretnom primeru iz prakse?

CERTIFIKATI se dodjeljuju nakon edukacije kao potvrda o sudelovanju.

Jelena Skender

Diplomirala kineziologiju u Zagrebu na Kineziološkom fakultetu. Posle završene Pilates škole Stott i Balance body u Koelnu i Rimu,završava jednomesečnu edukaciju u Americi pod vodstvom Rebeke Leone pod nazivom Safe spine, te  iz biomehanike i postaje sertifikovani trener Restorative exercise specialist. Trenutno je na edukaciji pod vodstvom čuvene Brea Johnson.

„ Želja mi je da kroz edukacije i  kroz svoje iskustvo i znanje  u praksi koje se veže na preko 15000 sati  i  preko 14 godina radnog iskustva u rekreaciji , dam odgovore na pitanja koje rijetko možete dobiti“.

SUPER EARLY BIRD / za prijave do 5.6.2019.

Najbolja prilika za najbolju edukaciju!!!!

OBA DANA  – 110 eura

EARLY BIRD / za prijave do  20.6.2019.

OBA DANA  – 130 eura

PUNA CENA /za prijave od 21.6 – 29.6.2019.kao i za pojedinačne prijave

Subotu    23.6 / 60  eura

Nedjelja  24.6 / 90  eura

OBA DANA  –  150  eura

.

Organizator :

Jelena Đorđević Družinec

Vežbaonica

Novi Sad

info tel : 062/623243

email   : jelena1104@gmail.com

Sve informacije u vezi sa uplatom možete dobiti prijavom na mail ili nas kontaktirajte putem stranica:

Prijavite se    Facebook

     

    Instagram

    POZOVITE